Ciutadella aconsegueix el triplet en l'edició més igualada dels Jocs Esportius Municipals

ImatgeLa igualtat ha estat màxima en aquesta tercera edició dels Jocs Esportius Municipals, encara que el guanyador ha estat el mateix que les dues edicions anteriors. Ciutadella s'ha imposat amb 154 punts per davant d'Alaior, amb 147, i de Maó, amb 145. Una classificació que es va veure sobtadament alterada amb la finalització de les últimes competicions, donant molta emoció a l'organització.
El premi del Fair Play, atorgat pels delegats dels esports dels Island Games, va recaure en mans de Sant Lluís i Es Mercadal, que van sumar 15 punts extres cadascun a la seva classificació final.
La competició es va tancar amb una desfilada pels carrers des Mercadal a càrrec dels esportistes i tècnics que va acabar en el camp municipal de Sant Martí, on es va fer el lliurament de trofeus presidida per la presidenta del Consell Insular, Susana Mora; el president IGA Menorca i conseller d'Esports, Miquel Company, el conseller del Govern Balear, Marc Pons, i el gerent de la Fundació Balear de l’Esport, Pep Abrines, a més d'alcaldes i regidors dels diferents ajuntaments de Menorca.
En bàsquet masculí, Alaior es va penjar l'or després de guanyar a Ciutadella en un partit trepidant. Els ciutadellencs van anar gairebé tot el partit per davant amb una renda que oscil·lava entre el +8 i el +10 però en l'últim acte els alaiorencs van ser capaços de donar-li la volta i imposar-se 78-85.
En la lluita pel bronze, Maó va aconseguir una meritòria tercera plaça en guanyar a Ferreries 56-63 amb solament cinc jugadors que van haver de disputar els 40 minuts del duel.
En dones, Maó va tirar d'experiència i veterania per tombar a un Ferreries que no es va donar mai per rendit (57-62). Va ser un partit molt disputat, igualat i elèctric que no es va trencar fins als minuts finals del darrer quart quan les maoneses van estar més encertades en la selecció de tir.
Sant Lluís, amb un equip amb més experiència, es va penjar el bronze davant Ciutadella 52-85, mostrant un bon repertori ofensiu per tancar el triomf en un partit que va controlar de principi a fi.
En judo, Maó es va alçar amb la victòria en aconseguir 99 punts, per davant des Castell, amb 68, i de Sant Lluís, amb 27 punts, en la classificació final. Es van disputar els combats corresponents a les diferents categories:
En -48kg femení, la guanyadora va ser Monica Mansilla, de Maó, seguida de Coral Sánchez, des Castell, i Alexandra Cardona, de Maó.
En -52kg femení, la gandora va ser Maria Sans, de Maó.
En -57kg femení, la guanyadora va ser Tania Teixidor, de Maó, seguida de la seva companya de municipi, Edith Robert, i de Marina Sosa, de Sant Lluís.
En -60kg masculí, Pau Sosa, de Sant Lluís, es va imposar per davant d'Hugo Hernández, de Maó, i de Damià Taltavull, des Castell.
En -63kg femení, la guanyadora va ser Alicia Torres, des Castell.
En -66kg masculí, el guanyador va ser Marc Cardona, des Castell, seguit d'Óscar Expósito, de Maó.
En -70kg femení, la guanyadora va ser Llucia Rovellada, de Maó.
En -73kg masculí, el guanyador va ser Soni Pardo, de Sant Lluís, seguit d'Albert Rocha i d'Alonso García, tots dos des Castell.
En -81kg masculí, Scott Perkins, d'Alaior, va vèncer per davant de Pelegrí Sánchez, des Castell, i d'Abraham Navarro, de Maó.
En -90kg masculí, Oriol Salvador, des Castell, es va imposar a Carlos Veloso, de Maó.
En tennis taula, l'equip de Sant Lluís es va emportar el triomf en la classificació general després de la disputa de tot el torneig en el pavelló del col·legi Doctor Comas, a Alaior. Alaior, precisament, va acabar en segon lloc, seguit de Mercadal, Ciutadella, Es Castell i Maó.
En natació, la piscina municipal Tita Llorens de Ciutadella ha acollit tota la competició celebrada aquest dissabte i ha vist com ‘el seu’ equip es feia amb el triomf en el còmput de totes les proves. Ciutadella ha guanyat per davant de Maó i d'Alaior, segon i tercer respectivament. Es Mercadal i Sant Lluís han tancat la competició.
En ciclisme, Biel Domingo Servera, de Ciutadella, va anar el més ràpid en el circuit pel polígon industrial des Mercadal. Segon va acabar el maonés Tomeu Sintes i David Sintes, d'Alaior, va tancar el podi.
En dones, van anar dues les representants les que van prendre part en la carrera. Marga Llabres va acabar per davant de Marissa Bosch.
En bàdminton, Es Castell va reeditar el títol de 2016 imposant-se en la final a Alaior per 3-1 en un duel molt renyit en el qual tres dels quatre partits es van resoldre en el tercer set. En la final de consolació, Ciutadella va doblegar a Sant Lluís per 4-1, quedant tercer i quart, respectivament. En cinquè lloc, va acabar Es Migjorn que va guanyar 3-2 a Maó.
En triatló, nova exhibició de Ciutadella on va aconseguir 5 dels sis podis possibles. En homes, gran victòria de Xavier Vilallonga, que va aprofitar una caiguda sense conseqüències de Miquel Torres, per solucionar el triomf. Albert Sabater va completar el podi.
En dones, la també ciutadellenca Olga Pons es va fer amb el triomf després de remuntar davant Julia Rita, que va ser segona i que va sortir de l'aigua per davant. Rita va acabar segona, mentre que Isa Silvela, de Ciutadella, va ser tercera.
La classificació general acaba amb Ciutadella al capdavant seguit de Maó, Es Mercadal, Alaior i Sant Lluís.
En tir de precisió, Ciutadella s'ha imposat en les dues modalitats amb l'equip format per Pedro Portella i Antonio Vivó. Segon ha estat Maó, amb Antonio Santacana Carranza i Alejandro Santacana Sánchez. Tolo Reurer, d'Alaior, ha estat tercer.
En tir al plat, el mercadalenc Jesús Sintes va sorprendre als habituals representants de IGA, Joan Bagur i Sebastià Bosch, des Migjorn Gran. El primer va acabar amb 43 plats, un més que Bagur (42) i dues més que Bosch (41). El torneig es va celebrar en el lloc de Santa Margalida, a Ciutadella.
Així, la classificació per municipis ha quedat amb Ciutadella en primer lloc, seguit d'Alaior, i Es Migjorn.
En vóley platja, Ciutadella ha signat un doblet que li atorga el triomf en la competició, per davant d'Alaior i Maó.
En noies, la parella formada per Vanesa Ruiz - Magda Kralikova (Ciutadella), s'han imposat amb claredat davant Yaiza Izquierdo - Olga Huguet (Alaior), mentre que Marta Finestres - Emma Tudurí (Sant Lluís) han completat el podi.
En nois, la també parella IGA, Francesc Bagur - Pepe de Olivar (Ciutadella) ha acabat en el més alt per davant de Joan Rotger - David Serra (Ciutadella), que han fet segons, i Nikolay Dimitrov - Manel Estrada (Maó) que han acabat tercers.
En tennis, Maó va protagonitzar la final ja que els seus dos participants masculins, David Riera i Biel Cardona van superar als d'Alaior, Josep Coll i Isael Martínez, respectivament per 6-4, 6-2. En la final, Riera es va mostrar millor que el seu rival, penjant-se la medalla d'or en guanyar 7-5, 6-1.
En el partit pel bronze, Josep Coll va guanyar a Isael Martínez 6-4, 6-1.
En dones, Claudia Suarez, de Ferreries, va guanyar a Clara Catchot, des Castell, per 6-2, 6-3 en la primera semifinal. En l'altra, Gemma Pons, de Maó, es va imposar a Maria Febrer, de Ferreries, per 6-2, 6-3.
En la final, Gemma va aprofitar la bona inèrcia per remuntar el primer set a baix i portar-se la victòria davant Claudia Suárez 6-7, 6-4, 10-3 en el super tie break.
En el còmput global, Maó va acabar en primer lloc seguida de Ferreries i Alaior, en el podi. Es Castell va ser quart, Ciutadella cinquè, Es Mercadal sisè, Es Migjorn setè i Sant Lluís, vuitè.
En el partit pel bronze, Clara Catchot, des Castell, es va portar la medalla en derrotar a Maria Febrer, de Ferreries, per 6-0, 2-6, 10-7 en el super tie break.
En vela, la competició es va disputar íntegrament al llarg del dissabte en el port de Maó, a la zona de la bocana, on es van disputar 3 regates. Ciutadella no ha tingut rival copant vuit dels nou podis. Per equips, Maó ha quedat en segon lloc.
David Ponseti, de Ciutadella, s'ha imposat en 4.7, acompanyat en el podi per Jack Vinne i David Sosa, tots de Ciutadella.
Laura Triay, de Maó, ha estat la millor en 4.7 femení per davant de Chantal Cavaller i Lara Litvin, ambdues de Ciutadella.
En laser radial, de nou domini total de Ciutadella, amb Jordi Torres al capdavant, acompanyat de Toni Vidal i Pepe de Sintas.
En atletisme, Ciutadella es va portar el triomf seguit d'Alaior i de Maó.
Per proves, en 100 metres els guanyadors van ser Algymantas Zverdys, de Maó, i Iris Jaimez, de Ciutadella, seguits de Marc Rochelt, de Ferreries, i d'Iván Caules, de Ciutadella, i de Soledad Pawel, de Maó, i Judit Olives, d'Alaior, respectivament.
En els 1.000 metres, Maria Fiol, des Castell, va ser la més ràpida per davant d'Inés Allés, de Maó, i de Juliana Bella, de Ferreries. En homes, la victòria va ser para Abdessam Mira, d'Alaior, seguit de Sebastián Pons, de Maó, i de Juan Moreno, de Ciutadella.
En 5.000 metres, Tina Ametller, de Ciutadella, es va imposar sense rival, per davant de Marina Camarena, des Castell, i de Judith Puig, de Maó, mentre que Rafel Quintana, d'Alaior, va guanyar amb contundència per davant de Victor Sabater, de Ciutadella, i de Joan Galmes, des Mercadal.
Judit Bagur, de Ferreries, i Dani Llufriu, de Ciutadella, van ser els millors en salt de longitud. Van completar el podi Isaac Rodríguez, des Castell, i Lluc Vidal, d'Alaior, en homes, i Gemma Riatos, d'Es Migjorn, i Iris Diéguez, de Maó, en féminas.
En llançament de javelina, el podi masculí ho van formar Climent Pons, d'Alaior, seguit de Fonso Barber, des Mercadal, i de Josep Pons, de Ciutadella. Elisa Riudavets, des Mercadal, va reeditar la victòria de fa dos anys, seguida per Ainhoa Avilar, de Ciutadella, i d'Antonia Pons, de Ferreries.
I finalment, Alaior va aconseguir el triomf en la prova de 4x400 masculina per davant de Ciutadella i de Mercadal, mentre que Ciutadella va ser l'equip femení més ràpid seguit de Maó i d'Alaior.

 
 
 
 
 
 
 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te