Maó aconsegueix la primera medalla, en judo

ImatgeLa segona jornada dels Jocs Esportius Municipals es va tancar sense incidències i amb tennis, bàsquet i judo cremant etapes cap a la jornada del dissabte on es decidiran guanyadors i guanyadores, a més d'arrencar la majoria de competicions pendents. Alaior, en la final de bàsquet masculina i en dos semifinals de tennis, ha pres lleuger avantatge, encara que aquest dissabte està tot per decidir i que va ser Maó qui es va emportar el primer or, a Judo. Al final del dia, a les 20.30 hores, començarà la desfilada pels carrers donis Mercadal i a les 21 hores el camp de futbol acollirà la cerimònia de clausura i la posterior festa.
En bàsquet femení, el Ferreries va segellar la seva passada a la final (57-52) davant un combatiu Sant Lluís que va anar de menys a més, arribant al final del partit amb opcions de girar el marcador. No van bastar els esforços de les blaves i el Ferreries jugarà aquest dissabte, a les 16 hores, la final as Mercadal, davant Maó, que va protagonitzar un bon triomf davant Ciutadella (78-59), gràcies a la seva experiència. Les mahonesas van fer valer la seva superioritat física per marxar-se en el marcador sense reacció de Ciutadella. El duel per la tercera plaça es jugarà a les 11 hores.
A més, Alaior es va imposar 59-40 as Migjorn Gran en el partit per la cinquena plaça.
En homes, Maó i Alaior van protagonitzar un bonic enfrontament que es va decantar a favor dels segons per 66-74. Duel intens, amb els mahoneses portant la iniciativa tot el partit fins que a l'últim quart els d'Alaior van saber portar al seu terreny per guanyar.
En la final els espera el Ciutadella, que es va imposar amb claredat davant un Ferreries que va vendre cara la seva derrota malgrat la diferència del resultat. Al final, 88-59. La final es jugarà a les 14 hores, mentre que el duel pel bronze serà a les 9 hores, tots dos as Mercadal.
A més, Es Castell es va fer amb la cinquena plaça després de doblegar a Sant Lluís (84--55) en el poliesportiu de Maó.
En tennis femení, els resultats van ser els següents:
Clara Catchot, des Castell, va aconseguir una disputadíssima victòria en un duel que es va decidir en el super tie break (6-0, 4-6, 10-7) davant Maria Gemma Moll.
Maria Febrer, de Ferreries, va sofrir per imposar-se a Mariona Taltavull, des Mercadal en un partit que va haver de decidir-se en el super tie break (6-3, 2-6, 10-5).
Gemma Pons i Isabel Allés, ambdues de Maó, van protagonitzar un partit que es va decidir en favor de la primera per 6-1, 6-0.
Claudia Suárez, de Ferreries, es va plantar en la semifinal a causa de la lesió de Tamara Cansat, de Ciutadella.
Les semifinals es jugaran aquest dissabte a partir de les 10 hores en el Club Tennis des Mercadal. Els partits seran Claudia Suárez – Clara Catchot i Maria Febrer – Gemma Pons.
En homes, els resultats van ser:
Isael Martínez, d'Alaior, es va imposar a Lluís Olives, des Castell, per 6-4, 6-4.
Biel Cardona, de Maó, es va imposar amb claredat a Joan Morlà, de Ferreries, per 6-1, 6-2.
Josep Coll, d'Alaior va guanyar a Xavi Morlà, de Ferreries per 6-4, 6-2.
David Riera, de Maó, va solucionar el seu duel davant Joan Martí, des Mercadal, 6-1, 6-0.
La semifinal es jugarà aquest dissabte a les 9 hores as Mercadal i els partits seran Isael Martínez – Biel Cardona i Josep Coll – David Riera.
En judo es van disputar els combats corresponents a les diferents categories.
En -48kg femení, la guanyadora va ser Monica Mansilla, de Maó, seguida de Coral Sánchez, des Castell, i Alexandra Cardona, de Maó.
En -52kg femení, la guanyadora va ser Maria Sans, de Maó.
En -57kg femení, la guanyadora va ser Tania Teixidor, de Maó, seguida de la seva companya de municipi, Edith Robert, i de Marina Sosa, de Sant Lluís.
En -60kg masculí, Pau Sosa, de Sant Lluís, es va imposar per davant d'Hugo Hernández, de Maó, i de Damià Taltavull, des Castell.
En -63kg femení, la guanyadora va ser Alicia Torres, des Castell.
En -66kg masculí, el guanyador va ser Marc Cardona, des Castell, seguit d'Óscar Expósito, de Maó.
En -70kg femení, la guanyadora va ser Llucia Rovellada, de Maó.
En -73kg masculí, el guanyador va ser Soni Pardo, de Sant Lluís, seguit d'Albert Rocha i d'Alonso García, tots dos des Castell.
En -81kg masculí, Scott Perkins, d'Alaior, va vèncer per davant de Pelegrí Sánchez, des Castell, i d'Abraham Navarro, de Maó.
En -90kg masculí, Oriol Salvador, des Castell, es va imposar a Carlos Veloso, de Maó.
En aquest sentit, en la classificació final, Maó es va alçar amb la victòria en aconseguir 99 punts, per davant des Castell, amb 68, i de Sant Lluís, amb 27 punts.

 
 
 
 
 
 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te