“Volem proposar un joc dinàmic i divertit en els Island Games”

ImatgeÉs un dels rostres nous dels delegats i tècnics de IGA Menorca per al bienni de Gibraltar 2019 i, sens dubte, dels quals destil·la més il·lusió. Jordi Capó Pons (Ciutadella, 1989) compaginarà els propers dos anys el seu càrrec com a coordinador del CB Ciutadella i el de tècnic de l'equip masculí de bàsquet. La seva passió pel bàsquet li ha portat a estudiar magisteri i a fer el pas de presentar-se a aquest càrrec després de seguir IGA des del primer moment. Els seus objectius: “Que ningú es quedi sense saber que pot participar, treballar a una amb els clubs, competir al màxim i representar a Menorca com es mereix”.

Què significa per a vostè el bàsquet?
M'ho ha donat pràcticament tot. Vaig jugar a bàsquet fins als 18 anys, que ho vaig haver de deixar per salut. Abans, ja vaig començar a fer d'entrenador i aquesta experiència va fer que em decantés per estudiar Magisteri a Palma. També el bàsquet m'ha donat el meu grup d'amics, ens coneixem des que jugàvem junts de petits.

Què li va motivar a presentar-se com a tècnic de IGA?
Des que Menorca participa en els Island Games he anat seguint tota l'actualitat perquè tenia companys o amics que participaven i perquè em sembla un projecte molt interessant. A més, totes les vegades que ha tornat una expedició, els comentaris han estat molt positius, recomanen viure l'experiència i la veritat és que tinc moltes ganes. Em sembla una decisió molt encertada que les places s'hagin convocat obertament i a través del Consell Insular perquè dóna transparència al procés i ho obre moltíssim. Volia presentar-me des de fa molt temps, però no sabia com. Estic content no perquè m'han triat a mi sinó perquè el procés em sembla un encert.

Quin és la metodologia que es trobaran els jugadors?
El meu primer gran objectiu és ajudar al fet que la difusió de la informació relacionada amb convocatòries arribi al major nombre de jugadors possible. No vull que ningú es quedi fora per no saber-ho, que participi el màxim de gent i treballar conjuntament amb els clubs perquè el bàsquet de Menorca sigui el més beneficiat. A nivell d'entrenament, la proposta és un joc molt dinàmic i divertit. Representar a Menorca és una gran responsabilitat perquè som una illa molt respectada en el bàsquet.

Quin és el nivell real de Menorca en bàsquet masculí?
Hem guanyat un or en 2007 i una plata en 2009, i això diu molt. El nivell depèn molt dels jugadors que poden viatjar als jocs. Els millors no sempre poden venir per diferents motius, però no serveix com a excusa perquè Menorca sempre ha de competir i intentar estar el més amunt possible. Ens trobarem seleccions molt físiques i que competeixen molt bé així que la nostra resposta ha de ser a partir del talent i del bon bàsquet.

Com valora el que ha fet la selecció femenina?
Són un referent. És una passada, han guanyat l'or en tots els jocs a excepció d'una plata en 2015. I no solament ho dic pels resultats, a nivell humà han aconseguit un gran grup amb una sèrie de valors molt bons que després es veuen reflectits en la pista. Competeixen molt bé i no és d'estranyar amb un gran tècnic com Migue Fernández al capdavant, segur que seguiran lluitant per estar en el més alt. És cert que el que més atreu són els resultats esportius, però s'ha de destacar l'experiència humana, la qual cosa transmeten i el ben que representen a Menorca.

Quins objectius es fixa?
A nivell personal no vull que ningú es quedi amb les ganes de participar en la fase de selecció per a Gibraltar 2019. Vull treballar amb els clubs per anar tots a l'una. Vull competir al màxim i transmetre la imatge de Menorca que es mereix, i no solament quant a resultats sinó també en valors, i altres aspectes.

Què li semblen els Island Games?
És fantàstic. Es tracta d'una gran oportunitat perquè jugadors que no són professionals i que potser mai ho arribin a ser visquin una experiència competitiva a nivell internacional. Crec que beneficia a molta gent perquè serveix d'objectiu i d'al·licient per treballar en el dia a dia. No és una competició de súper elit, però està a l'abast de molta gent que s'implica i que li dóna suport i que uneix a tota l'illa. Igual que els Jocs Esportius Muncipals, que hem d'aprofitar per millorar tot el que sigui a favor del bàsquet de Menorca. Si poguessin competir uns 70/80 jugadors en masculí i en femení en aquests Jocs, seria molt positiu per al bàsquet insular.

 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te