IGA Creix amb tu

Dins el bienni de Gibraltar 2019, IGA Menorca ha posat en marxa un programa vinculat que permetrà als infants de tercer i quart d'ESO ser conscients de la implicació de l’illa de Menorca en uns jocs esportius d’àmbit internacional i conèixer què significa a partir de les diferents característiques.

Es tracta d’una eina que permetrà apropar a les escoles totes les realitats que afecten IGA Menorca i que es treballarà des de l’educació física, les ciències socials i l’anglès, assignatures amb les quals IGA Menorca comparteix objectius.

Un dels objectius dins el currículum de ciències socials a les Illes Balears és entendre les diferències entre les cultures i religions, i respectar-les creant valors com la solidaritat, la tolerància, la igualtat, el respecte i la justícia. Tot això es dona en els Island Games gràcies a l’intercanvi cultural que hi ha amb la participació dels diferents països.

D’altra banda, en el cas de la llengua el currículum determina que és l’instrument per excel·lència de l’aprenentatge i la comunicació. En aquest cas s'empra la primera llengua estrangera, que és l’anglès, per interactuar amb els participants d’aquests jocs.

També és molt important la implicació del departament d’educació física, ja que saber jugar és un acte social, de desenvolupament personal, d’expressió, d'alliberament de pors i de l’inconscient, això farà que es converteixin en persones més autònomes i amb més iniciativa i sentit emprenedor.

La idea és acostar al màxim el projecte als més joves perquè mentre es vagin desenvolupant com a persones sentin el lligam amb IGA Menorca i la possibilitat de representar la seva illa internacionalment, ja sigui com a esportistes, tècnics o delegats, o com a voluntaris.

 
Documents i enllaços relacionats
Qüestionari IGA Creix amb tu
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te