“Ser delegada IGA Menorca comporta molt bones experiències”

ImatgeIGA Menorca ha obert el termini perquè es presentin els candidats i candidates als llocs de delegats i tècnics de les diferents disciplines esportives que estaran presents en els jocs que tindran lloc a Gibraltar 2019. Les persones interessades tenen fins al dia 12 de gener per presentar-se i poden consultar les bases a www.cime.es. Un pas al capdavant que recomana Núria Mercadal, delegada des de 2011 de l'equip femení de bàsquet –guanyadores de 4 medalles d'or, tots els jocs en els quals ha participat menys Jersey 2015-, persona molt vinculada al projecte i que avisa: “No ens anem de vacances com pensa alguna gent, anem a representar a Menorca a nivell internacional i és una gran responsabilitat”.

Com li explicaria què és IGA Menorca i els Island Games a algú que no ho coneix?
Es tracta d'un projecte que dóna a conèixer Menorca dins d'una espècie de petits Jocs Olímpics davant 24 illes de diferents parts del planeta amb unes condicions similars. No solament hi ha una labor promocional sinó també esportiva perquè obre la possibilitat de competir a nivell internacional a gent que sense IGA potser mai ho hauria fet. També estimula perquè més gent practiqui esport.

Des de 2009 està vinculada al projecte. Primer com a jugadora i, des de 2011, com a delegada. Què és el millor que li ha passat?
Cada jocs són una experiència única i inoblidable alhora. Primer perquè viatges a llocs als quals potser no hauries anat pel teu compte i et portes bones sorpreses. Després, perquè vas coneixent gent amb la qual comparteixes passió per l'esport i amb els quals acabes creant vincles que van més enllà d'aquesta setmana de competició. Personalment, a més, com sóc professora d'anglès em ve molt bé passar una setmana parlant anglès sense aturar.

Té algun moment amarg?
En els jocs de 2011, a la illa de Wight, tot l'equip estàvem molt il·lusionats amb la possibilitat de jugar en 2013 a Bermudes, un lloc que ens semblava molt exòtic. La falta de recursos i el cost del desplaçament va fer que es renunciés i ho vam entendre. Amb el pas del temps, en realitat, no ho veig com alguna cosa dolent.

Què ha significat per a vostè ser delegada?
És una gran responsabilitat que m'ha permès forjar una gran amistat amb l'entrenador, Migue Fernández, al que ja coneixia com a jugadora. També m'ha fet viure un munt de situacions, experiències i anècdotes que són molt positives i boniques amb les jugadores i la resta de l'expedició. Compartim moltes hores junts, és gairebé com una família, i si damunt guanyes tot és més especial.

Què li va portar fins al càrrec?
Si et sóc sincera no ho recordo molt bé… Crec que necessitaven a algú amb un bon nivell d'anglès i m'ho van demanar. M'ho vaig prendre com una oportunitat per viure els jocs des d'una altra perspectiva, després de guanyar la medalla d'or com a jugadora en Aland 2009, i de poder practicar l'anglès. És una experiència molt bonica, no ens anem de vacances com pensa alguna gent, anem a representar a Menorca a nivell internacional i és una gran responsabilitat.

Quins són les funcions del delegat?
Tenim un dia a dia molt complet durant els jocs. Ens reunim diàriament amb el Comitè Tècnic per fer una valoració de la jornada, transmetre problemes o dubtes i poder preparar la jornada següent. Si hi ha entrenament cal vetllar perquè tot sigui a punt, tant el material com la pista, tenir la roba preparada, ajudar al tècnic, estar pendent de les jugadores… Després hi ha altres aspectes logístics com buscar el local per menjar o directament, en el meu cas, ajudar a les jugadores que no saben tant anglès perquè es puguin comunicar.

Què suposa per a vostè representar a Menorca a nivell internacional?
És una passada, és un gran projecte i una gran iniciativa. Crec que li falta suport des dels mitjans internacionals perquè en el Regne Unit els principals mitjans com per exemple la CNN li donen molta cobertura. És una setmana de molta tensió competitiva, una experiència molt bona per a aquelles persones que hagin practicat esport en algun moment.

 
Documents i enllaços relacionats
Selecció de delegats i tècnics
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te