Dia 1: Els jocs, inaugurats

ImatgeEls jocs de Gibraltar ja són tota una realitat. Aquest dissabte es va viure l'emotiva cerimònia d'obertura per la qual van desfilar els més de 2.500 esportistes, tècnics i delegats implicats en els jocs. L'acte es va celebrar en l'Estadi Europa, un bell camp de futbol que es va omplir de color, sentiments, nervis i passió per a donar la benvinguda als jocs.

La cerimònia es va obrir amb la desfilada de cadascuna de les 22 expedicions que prenen part en aquests jocs i que van fer un volt al camp. La menorquina va estar liderada pel tirador de precisió, Pedro Portella, abanderat de l'expedició com a esportista de major edat. Després de l'afectuosa rebuda a l'equip local, Gibraltar, al qual va acompanyar la banda de música, va ser el torn de la cerimònia de l'aigua, on el nedador, David Guillen, l'esportista més jove, va ser l'encarregat de compartir l'aigua menorquina al costat de les altres aigües.

Després de l'emotiu moment que simbolitza la mescla de cultures que es viuran d'aquest diumenge al pròxim divendres en el marc dels jocs, va ser el moment dels parlaments en el qual van parlar Linda Alvarez, presidenta dels jocs de Gibraltar, el representant de Natwest, principal patrocinador dels jocs; Jörgen Pettersson, president de Island Games Association, i va tancar l'acte Fabian Picardo, ministre principal de Gibraltar, encarregat de pronunciar la ja famosa frase: "Declaro els jocs oficialment inaugurats".

Aquesta edició dels jocs s'ha enfocat a la importància de minimitzar l'impacte dels residus com a plàstics i reciclar correctament. Per això turó l'acte una performance en la qual un grup va utilitzar materials reciclats per a fer música, per a delit dels assistents

 
 
 
 
Patrocinadors           
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te