El bàsquet masculí, molt més que una selecció

ImatgeMenorca serà un dels rivals a batre en els Island Games de Gibraltar que es disputaran en el penyal del 6 al 12 de juliol. L'equip, que va guanyar la medalla d'or en el debut en els jocs en Rhodes 2007 i la plata en Aland 2009, presentarà la seva candidatura a tot amb un grup que barreja joventut, experiència i, sobretot, molta ambició. Al capdavant de l'equip estarà el tècnic Ruben Pasqual, qui ja va participar com a jugador en Wight 2011. Com a delegat repeteix Raúl Mateo.

La convocatòria de l'equip està formada per Gorka Aleixandre, Guillem Massanet, José Cepeda, Juan Luis Carretero, Marc Gornés, Oriol Aguilera, Pau Pons, Rafel Pons i Sergej Ristic, a més de Eloi Barrasa i Francesc Bosch, que es troben actualment jugant fora de l'Illa. L'equip s'ha format a partir de les diferents convocatòries obertes que s'han anat realitzant entre l'estiu i el nadal de 2018, i principis de 2019.

Menorca compta en el seu palmarès amb la medalla d'or que va aconseguir en Rhodes en 2007, en la primera edició en la qual va participar mostrant un gran nivell, igual que l'equip femení, que també va acabar en el més alt. Dos anys després, l'equip masculí va caure en la final, fent-se amb la plata.

Des de llavors, l'equip menorquí s'ha quedat fora de la lluita per les medalles en Wight, Jersey i Gotland, ja que no va prendre competició a Bermudes. En aquesta ocasió, Menorca es mesurarà en la fase de grups a Gibraltar i Gotland, el dilluns a les 19.30 hores i el dimarts, a les 17.15 hores. El grup B estarà format per Illes Fèroe, Guernsey, Jersey i Saaremaa; mentre que el grup C comptarà amb els equips de Aland, Cayman, Illa de Man i l'Illa de Wight.

En els grups B i C els resultats amb els equips que acabin en quarta posició no es tindran en compte. Tots els resultats determinaran una classificació del 1r al 9è i automàticament el 9è, el 10è i el 11è jugaran per a saber en quina posició acaben. Els vuit primers passaran a quarts de final.

El tècnic de l'equip, Rubén Pasqual, admet que el grup està “molt motivat, amb molta energia, a pesar que ens trobem en el final de temporada estan amb moltes ganes” i detalla que ara l'objectiu passa per “continuar treballant en la cohesió del grup per a formar la paraula equipo amb tots els seus valors corresponents”. A poc a poc s'aniran “incorporant als jugadors que estan fora, i anem treballant aspectes més tècnics”.

“S'agraeix trobar-nos amb un grup amb tanta passió i il•lusió, accepten a la primera tot el que els estem demanant. S'agraeix perquè et dóna una confiança en el treball. És millor tenir poques normes i fermes que moltes i inestables. En el dia a dia no tenim problemes. El grup anirà a més”, puntualitza un Pasqual que veu que la clau del joc menorquí serà “la nostra velocitat, ser agressius i portar la iniciativa”.

Un dels puntals de l'equip serà el base/escorta de Sant Lluís, Eloi Barrasa, de 22 anys, qui es troba a Lleida acabant els seus estudis en INEF compaginant el bàsquet en l'exigent lliga de Copa Catalunya, amb el Bisbal. “Els Island Games són una oportunitat molt bonica per a representar a Menorca a nivell internacional i poder practicar bàsquet, entre altres esports”, valora el jugador, al qual li ha sorprès “la gran organització que hi ha darrere d'aquest esdeveniment i com mou a tantes persones, no me l'imaginava”.

Per a Barrasa, que en breu torna a l'Illa per a sumar-se als entrenaments de la selecció, el moment que espera amb més ganes “és la primera trobada de tota l'expedició, quan ens ajuntem tots els esports per a anar-nos de viatge i veure a tot l'equip de Menorca i quan competim, quan estiguem representant a la nostra Illa”. El jove, de Alcaufar, admet que no coneix quin tipus de rivals es trobarà a Gibraltar, encara que pel que ha anat parlant amb companys d'esport, “el nivell és molt desigual, hi ha equips que estan molt per sobre de nosaltres i uns altres que estan molt per sota, hem de lluitar per les nostres oportunitats i confiar en el nostre joc”.

Un dels benjamins no només de l'equip sinó de l'expedició és l'aler santlluiser Pau Pons, de 16 anys, qui està estudiant el primer curs de Batxiller i està especialment il•lusionat amb la porta que se li ha obert en els Island Games. “Poder participar en els jocs és una oportunitat molt gran, no sé si la podré tornar a gaudir i per això haig d'aprofitar-la al màxim, i de fet, ja ho estic fent perquè en els entrenaments em sento molt abrigallat per tots els companys, que es preocupen per ensenyar-me i jo que m'implico a aprendre”.

“Veig a l'equip molt motivat, amb moltes ganes, té molt bona pinta, encara que no sabem què ens trobarem, l'important és competir al màxim, donar el millor de nosaltres mateixos, passar-lo bé i gaudir jugant”, opina el jove valor de la pedrera blanc-i-blava.

 
Patrocinadors           
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te