Menorca defensa la medalla d'or de tennis amb una mescla de joventut i il•lusió

ImatgeA cada Island Games que passa, el tennis menorquí té un paper més rellevant. En les sis edicions en les quals ha pres part ha sumat 25 medalles, convertint-se en un dels equips referencia en el quadre de competició. La raqueta menorquina s'ha anat guanyant un buit en el panorama IGA per mèrits propis, com la medalla d'or que es va penjar fa dos anys la jove Gemma Negré-Sánchez en Gotland, una autèntica mostra de pundonor.

La tècnica serà, un any més, Belén Vidal, qui ha participat en tots els Island Games, comptant amb una gran experiència. Al costat d'ella, la delegada serà Ana Vilafranca, mentre que els tennistes que viatjaran seran Josep Coll, David Riera i Maikel Alberti, els qui ja van estar en els jocs de Gotland 2017, mentre que en dones competiran les debutants Gemma Pons i Clara Catchot.

A més, l'equip menorquí comptarà amb la participació dels germans Alex i Óscar Mesquida, els qui es troben vivint als Estats Units compaginant la seva carrera esportiva amb l'acadèmica. Els dos jugadors han optat a les places de Menorquins al Món, que s'han estrenat en aquest bienni i que permeten als esportistes que no estan a Menorca i compleixen una sèrie de condicions, participar en els Island Games.

El de Gemma Negré-Sánchez no és l'únic or que llueix en les vitrines menorquines ja que Laura Moll i Sara Casasnovas van aconseguir la primera plaça en el debut menorquí en els Island Games, en Rhodas 2007, en la categoria dobles femení. Precisament Casasnovas també va ser la millor en el doble mixt en Aland 2009, encara que en aquest cas al costat de Jesús Curiel. En aquests jocs, l'ara jugadora de pàdel Gemma Triay i Francisca Sintes van ser les millors en dobles. A més, a l'illa finlandesa el conjunt format per Triay, Casasnovas, Sintes i Roser Pons van guanyar en la competició per equips.

De les 25 medalles, 5 són d'or, 7 de plata i 13 són de bronze, en un palmarès en el qual també estan els noms d'Aaron Ferro, Rebeca Molero, Biel Cardona, Catrín Seguí, Sandra Moll, Laura Moreno, Carlos Previ, Maikel Alberti i Tamara Cansado, a més de Francesc Febrer, Marc Mascaró, Elena Delgado i Aitor Catchot, els qui van guanyar en la modalitat d'equips.

De l'expedició menorquina, Gemma Pons és una de les més joves a representar a Menorca i serà una de les debutants en uns jocs. És estudiant, té 15 anys, i porta més d'11 lligada a la raqueta. “Per a mi, IGA significa una gran responsabilitat, no tots els dies representes a l'Illa, i suposa una gran satisfacció perquè no ha estat fàcil classificar-me i és un premi a l'esforç”, valora la jove promesa del tennis insular. “El meu objectiu és quedar en bona posició, jugar contra gent d'altres illes i conèixer-los”, afegeix.

En aquest sentit, Pons espera que Menorca, “sigui en l'esport que sigui, quedi en la millor posició i que tots els esportistes donem la nostra millor versió”.

Una de les veus amb més experiència en l'expedició que viatjarà a Gibraltar amb 121 persones és la de David Riera. El tennista de Maó, de 19 anys, viurà els seus tercers jocs després de debutar a Jersey 2015, competir en Gotland 2017 i tornar a Gibraltar, després de fer una gran fase de classificació en la qual va acabar en primer lloc amb 260 punts, 100 més que el segon classificat.

“El meu objectiu personal és major que en els altres jocs, he crescut, tinc més experiència i faré tot el possible per representar a Menorca al màxim, lluitant per aconseguir una medalla. Crec que tenim un molt bon equip amb opcions de lluitar per qualsevol cosa”, explica el jugador que actualment està realitzant pràctiques en Administració.

“Seran els meus tercers jocs, vaig debutar a Jersey 2015 amb 15 anys, i la veritat és que són una experiència única per la qual val la pena lluitar i treballar dur”, explica un Riera que confia que “els jocs siguin una festa de l'esport i també per a Menorca perquè és un gran esforç arribar fins aquí, i que tot surti com ha sortit en les últimes edicions”.

Un altre dels tennistes que viatjarà a Gibraltar amb l'experiència i la lliçó apresa és el alaiorense Josep Coll, de 20 anys, i qui fa nou anys va començar a jugar al tennis. Coll ja va competir en Gotland i ara torna als Island Games després d'haver aconseguit la plaça de valors. “Gibraltar em fa molta il•lusió perquè poder representar a la teva illa és una cosa única i, sens dubte, una experiència nova per a guardar i recordar”.

Amb l'experiència dels anteriors jocs, l'esportista, que ha estudiat el grau superior d'Esports (TAAFE) i que és entrenador de tennis a Ferreries, admet que el seu objectiu “seria tornar a l'Illa amb una medalla, ja que no el vaig aconseguir en Gotland, encara que per sobre de tot vull competir tan bé com sigui possible i gaudir jugant a tennis”.

Sobre quina espera de la cita que tindrà lloc en el penyal britànic del 6 al 12 de juliol, el alaiorense espera “que tots els esportistes, independentment d'on siguin, donin el millor de si mateixos i ofereixin un gran espectacle esportiu, tant dins com fora de la pista”.

 
Patrocinadors           
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te