Joventut, entrega i il•lusió, banderes de l'equip de natació a Gibraltar

ImatgeL'equip de natació que representarà a Menorca en els Island Games de Gibraltar destil•la il•lusió i lluita, i una capacitat de treball encomiable. Seran vuit els esportistes que competiran en la piscina de Gibraltar, quatre nois i quatre noies, la qual cosa a més permetrà competir als dos gèneres en la competició de relleus, incrementant la presència menorquina en les proves esportives. L'experiència serà a càrrec del tècnic, Toni Huguet, qui ja ha participat en diverses edicions dels jocs, i la nedadora Georgina Massanés, qui també va competir en Gotland.

L'expedició es complementarà amb Blai Llufriu, Caterina Lumina, David Guillén, Felip Llorens, Iker Teruel, Nuria Llufriu i Soffia Bettiol, a més de Manolo Ruz en el càrrec de delegat.

La competició, que tindrà lloc en el complex esportiu de Lauthery, arrencarà el dilluns, 8 de juliol, amb la disputa de les primeres preliminars i es prolongarà fins a última hora de la tarda del dijous, dia 11, amb la final dels relleus 4x50 lliures encarregats de baixar el teló completant, a més, un total de 45 competicions en tot just quatre dies.

Dos són les medalles que ha guanyat l'equip menorquí des que debutés en els jocs a l'illa grega de Rodas, en 2007. Aquests metalls són el bronze que es va penjar Frank Estrada en Wight 2011 en la modalitat de 200 metres esquena, i la plata que va guanyar Josep Mercadal en 200 metres papallona en els jocs disputats a Bermudes 2013.

La competició de natació, que porta en el programa dels jocs de forma ininterrompuda des que es van crear en 1985 a l'illa de Man, és una de les disciplines que compta amb més participació de tots els jocs i és, a més, un dels aparadors habituals on poder observar alguns dels millors nedadors d'Europa que fins i tot han competit en Jocs Olímpics.

Un dels debutants en els Island Games, l'estudiant de 17 anys Felip Llorens, assegura que està “davant una gran oportunitat que afronto amb molt d'entusiasme i també amb intriga ja que és la meva primera competició a nivell internacional”. En aquest sentit, Llorens admet que com a esportista li suposa “un nou repte que m'ha requerit i requerirà de molt d'esforç per a aconseguir bons resultats” i per als quals s'està preparant d'una forma especial: “Fins ara he estat seguint la rutina habitual d'entrenament, però ara que he acabat els exàmens finals i que reduiré les hores d'estudi podré practicar més fins que comenci el campionat”.

El grau d'expectativa, lligat a l'exigència acadèmica, ha fet que el jove estudiant de 2n de Batxillerat no hagi aprofundit massa en els secrets de la competició –“el que m'espera en els jocs és una mica sorpresa”- encara que si que sap arran de parlar amb altres companys que “el nivell de natació en IGA no és per a res baix”. Per això, el seu objectiu passa per “esprémer al màxim la competició i entrar en alguna final”.

Una altra esportista que viurà els seus primers jocs és Caterina Lumina, de 16 anys. “Com a esportista és una gran responsabilitat important representar a Menorca en qualsevol competició, però també estic més il•lusionada i emocionada perquè seran els meus primers jocs”, explica la nedadora.

La ciutadellenca aclareix que “com els jocs pràcticament coincideixen amb els campionats de Balears, no farà falta fer cap mena de preparació específica”, per la qual cosa arribarà al moment de competició amb un nivell òptim. “Els jocs seran una experiència molt rica, on els nervis i l'emoció estaran a flor de pell, compartirem viatge amb gent amb la qual comparteixes passió, ja sigui de Menorca o d'altres illes, la qual cosa també em fa especial il•lusió i crec que m'ajudarà a créixer com a esportista”, explica Lumina. A l'hora d'assenyalar als rivals, la jove creu que “les illes fortes són Fèroe, Guernsey, Jersey i Illa de Man”.

També debutarà en IGA, i com un dels esportistes més joves de l'expedició, el mahonés David Guillén, de 15 anys, estudiant de 3r d'ESO. “Vaig començar a nedar als 7 anys per recomanació mèdica i als 8 vaig entrar en el CN Maó”, explica un nedador que ja sap el que és guanyar la medalla d'or, plata i bronze en el Balear de la Joventut, i en l'Absolut. “Estic molt orgullós de representar a Menorca en IGA amb l'esport que més m'agrada i crec que suposa la recompensa a l'esforç i el lliurament diari”, matisa l'estudiant, que es prepara els jocs entrenant sis dies a la setmana amb sessions que varien des de l'hora i mitja a les dues hores i mitja.

Guillén admet que ha parlat amb alguns dels seus companys per a conèixer una mica què es trobarà a Gibraltar. “Tinc una petita idea del que hi haurà, dels quals ens trobarem però sobretot sé que serà una experiència que mai oblidaré”, explica i matisa que el seu objectiu “és intentar pujar al podi en alguna de les proves”.

 
Patrocinadors           
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te