El judo torna amb un equip debutant i carregat d'il•lusió

ImatgeSi hi ha una disciplina que espera amb moltes ganes els jocs de Gibraltar, aquesta és, sens dubte, judo. La modalitat no s'inclou en el ‘roster’ de competició des dels jocs d’Aland celebrats en 2009 a l'illa finlandesa i això, lligat a la dedicació de la delegació i especialment del tècnic IGA, José Antonio Sánchez, ha fet que siguin en total onze els esportistes que viatgin fins a la Roca el mes vinent de juliol entre esportistes per mèrits propis, plaça de valors i la compra de places.

Damià Taltavull, José Luis Sánchez, Llucia Rovellada, Mónica Mansilla, Oriol Salvador, Óscar Lázaro, Pau Sosa, Scott Perkins, María Sans, Soni Pardo i Tania Teixidor seran els encarregats de vetllar pels interessos de la delegació menorquina en una disciplina en la qual Menorca ja sap el que és penjar-se les medalles, fins a sis ocasions.

En el debut illenc en els jocs, en Rodas 2007, ja va comptar amb la participació en judo, on Menorca va aconseguir la medalla de plata en 48KG i 57KG de la mà de Miriam Olives i María Luaña, respectivament, així com els bronzes d'Enrique Bagur i de Bruno Sánchez, en 66KG i 100KG, respectivament. El mateix Sánchez va repetir metall en Aland 2009 on a més José Escrivà es va penjar el bronze en 81KG.

Una de les debutants és Tania Teixidor, de 23 anys, estudiant de TAAFE i qui va començar a practicar judo als 8 anys com a activitat extraescolar. “Els Island Games són un moment molt important per a mi ja que fa vuit anys que no competeix judo i porto des de llavors esperant poder-ho viure”, explica il•lusionada la judoka davant una experiència que espera que sigui “inoblidable”.

A nivell personal, Teixidor confia a “lluitar en la final” encara que a nivell col•lectiu sap que “l'objectiu és més difícil, però el tinc molt present ja que el triomf d'un és gràcies al treball de tots els que han ajudat”. No serà fàcil, ja que la jove esportista està sortint d'una lesió que es va produir fa dos mesos en fracturar-se el peu i que li ha condicionat fins ara en la preparació, que ha centrat en el tronc superior.

Un altre que debuta és José Luis Sánchez, de 22 anys i en el tatami des dels 4. “Per a mi és molt important participar en aquests jocs perquè de petit vaig veure al meu germà Bruno competir i guanyar medalles en els IGA i ara em toca a mi donar el millor de mi mateix”, valora. Precisament és l'objectiu individual de Sánchez, “donar el màxim i representar com es mereix a Menorca per a deixar-la el més amunt possible en el podi”.

A l'hora de preparar-se, José Luis està fent tres entrenaments per setmana de dues hores cadascun i a més compta amb un entrenador personal que li prepara circuits físics enfocats al judo i un nutricionista que el controla el menjar tot l'any per a mantenir-li en el pes.

Per al jove esportista, que va aconseguir recentment el bronze universitari de Catalunya, els IGA “són una cosa molt positiva ja que ajuden l'hora de bregar les limitacions d'una illa comparat amb la Península i et permeten competir contra rivals d'altres punts del món amb les mateixes condicions i recursos”. En aquest sentit, Teixidor matisa que “a les illes tenim més dificultats per a la preparació d'elit per a aconseguir participar en uns Jocs Olímpics i això ajuda”.

Il•lusió per als joves
La participació d’IGA Menorca en els Island Games obre una possibilitat i, sobretot un al•licient per als més joves esportistes que veuen en IGA l'ocasió de mesurar els seus progressos a nivell internacional i penjar-se una medalla. És el cas d'Oriol Salvador qui, amb 17 anys –porta 10 en el tatami- serà un dels benjamins de l'expedició, encara que no exempt d'experiència. “Record que fa molts anys el nostre mestre ens parlava d’IGA, de l'especial que és i de la il•lusió que ens hauria de fer participar així que per a mi, ara mateix em trobo davant un objectiu, davant una meta alhora que un somni que porto esperant molts anys per a complir i que en breu es farà realitat”, explica.

A nivell competitiu, Oriol espera “trobar un bon nivell de competició, que ens obligui a donar el millor de nosaltres mateixos per a acabar orgullosos i satisfets, es guanyi o es perdi, i que tant dins com fora del tatami hi hagi una bona companyia, bon rollu i fer nous amics”. A l'hora de parlar d'objectius, el jove judoka pensa en “l'or” encara que també “a fer una bona pinya, donar-nos suport mútuament perquè no ens sentim sols perquè d'aquesta forma anirem als combats amb més confiança”.

Quant a la preparació, l'esportista està “començant de nou uns circuits específics per a millorar tant la meva força com la meva velocitat i tècnica”, per la qual cosa preveu arribar al màxim de les seves condicions a la cita de Gibraltar, una cita que considera “una cosa molt positiva per a poder demostrar que a Menorca hi ha molt bon nivell en diferents esports i poder demostrar-ho a nivell internacional”.

 
 
Patrocinadors           
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te