Pasa endavant de l'equip de tennis taula a Gibraltar

ImatgeL'equip de tennis taula que representarà a Menorca en els Island Games de Gibraltar el mes vinent de juliol és ambiciós. Els debutants Toni Tudurí, Joan Bibiloni i Montse Morlà seran els encarregats de lluitar per a deixar els interessos insulars el més amunt possible, acompanyats per Martí Barber, qui ja va estar en Gotland 2017, i per la delegada Marga Barber.

La competició comptarà amb les modalitats individual, dobles, mixtes i per equip, i totes elles tindran lloc en el col•legi de Sant Joseph. El calendari per equips ja s'ha sortejat i Menorca comptare amb Aland i l'Illa de Man el grup B. En total hi ha 13 illes que competiran per equips mentre que la competició pujarà a 15 en individual.

Menorca ja sap el que és penjar-se una medalla en aquesta modalitat ja que en els jocs de Wight, en 2011, l'equip format per Gian Marco Orru, Victor Taltavull, Eduard López i Marga Barber va acabar en el tercer lloc del podi, sumant la medalla de bronze.

Barber, precisament, serà en aquesta ocasió la delegada d'un grup en el qual Martí Barber aportarà l'experiència –ja va estar en 2017-, on els joves valors com Toni Tudurí –va complir 18 anys el dimarts- i Joan Bibiloni –té 23- aporten la qualitat, i l'actual alcaldessa de Sant Lluís, Montse Morlà -52 anys- i qui va viure en primera persona els jocs de 2015 com a edil i ara ho farà com a esportista- serà la representant en dones.

Precisament Morlà es mostra “molt il•lusionada, quan vaig visitar Gotland vaig quedar al•lucinada amb tot el que mouen els Island Games i em vaig dir que havia de viure-ho com a esportista i compliré aquest repte”. La professora d'educació física va començar a practicar aquest esport “de ben petita, el meu pare em va ensenyar a passar la pilota a l'altre costat de la xarxa i amb els anys em vaig anar aficionant” fins al punt de federar-se en 2018 i ara de complementar el seu dia a dia amb el Club Tennis Taula Sant Lluís amb dues sessions setmanals de tecnificació per a “reeducar alguns gestos tècnics que haig de millorar”.

No ha estat un camí fàcil per a Morlà, qui entre 2008 i 2009, quan més en forma estava, es va trencar el lligament creuat del genoll esquerre i va haver de començar un procés de recuperació que li va portar a córrer i, sobretot, a nedar. “Arran de participar en els Jocs Esportius Municipals en l'equip de Tennis Taula de Sant Lluís em vaig veure molt bé i vaig decidir federar-me”, explica i aquest curs l'acaba com a segona de Balears en categoria màster i quarta absoluta. “Els Island Games són unes olimpíades a petita escala i és alguna cosa que tothom hauria de viure per a poder entendre el gran esperit que allí es mou”, afegeix.

Un altre dels representants menorquins té 18 anys i una il•lusió bàrbara. “Els IGA em semblen una cosa preciosa, fa dos anys ja vaig poder haver viatjat, però em va coincidir amb el Campionat d'Espanya i vaig haver de renunciar als jocs, després em vaig penedir veient les imatges i com ho van passar així que aquest any he decidit renunciar al Nacional per a viatjar a Gibraltar i viure tot per mi mateix”, explica un Tudurí que fa sis anys que juga també a Sant Lluís i que va començar en veure com gaudia el seu pare, fundador del club santlluiser. D'aquí, fins a arribar a Primera Divisió Nacional.

Estudiant, actualment es troba tancant la seva etapa en segon de Batxillerat, i amb vista a l'examen de Selectivitat, es mostra molt ambiciós en la seva primera aventura IGA: “Crec que anem a Gibraltar amb un molt bon equip, amb opcions de lluitar per la medalla d'or i crec que amb el nivell amb el qual arribarem tant Joan Bibiloni com jo, no podem descartar la lluita per l'or, encara que el principal objectiu és fer-ho tan bé com sigui possible”.

Menorquí amb accent mallorquí
El toc exòtic de l'expedició menorquina el posa Joan Bibiloni, un mallorquí que aquest curs resideix a Menorca per motius acadèmics i que, a més, ha fitxat pel club de tennis taula d'Alaior en Primera. “M'he pres la meva mudança a Menorca com un canvi d'aires que necessitava i quan em van comentar la possibilitat de prendre part en els Island Games em va motivar moltíssim”, explica un jove que actualment ocupa la plaça 13 d'Espanya en categoria sub-23 i que juga des dels 9 anys.

“Em sembla una iniciativa fantàstica començant per les fases de classificació, que estan obertes a tothom perquè qualsevol pugui competir, i després els jocs dels quals tothom m'ha parlat súper bé, que són com unes petites olimpíades i que tinc moltes ganes de viure”, valora el mallorquí que està a Menorca cursant el grau superior de TAAFE.

Bibiloni no té cap dubte: “L'objectiu és aconseguir una medalla com a mínim”. En aquest sentit, el jugador de l'equip d'Alaior afronta el mes de juny el campionat d'Espanya i després els Island Games pel que arribarà als IGA en el millor pic de forma, encara que aquests dies es troba recuperant-se d'un problema cervical que li ha condicionat. Una vegada acabi el nacional, se centrarà exclusivament en IGA al costat de Tudurí amb entrenaments especials.

“Els island games són un esdeveniment molt bonic, però també ho són els vincles d'amistat i companyonia que es formen entre els participants de diferents esports i que segurament abans del viatge no es coneixen”, explica Morlà, valedora d'un projecte que lloa: “Hi ha un paral•lelisme amb el projecte del Bàsquet Menorca, aconsegueixen que tota l'Illa se senti identificada i com diu el seu lema que m'encanta som ‘una illa, un equip’, se'm posa la pell de gallina solament explicant-lo, imagina quan estigui allí vivint-lo”.

Tudurí comparteix punts de vista. “El que 24 illes es reuneixin per a competir en diferents esports em sembla molt bonic, així com tota la simbologia que acompanya a l'acte d'inauguració amb totes les Illes portant aigua, és una cosa especial i tinc moltes ganes de viure-ho per mi mateix”, conclou.

En aquest sentit, Morlà sospira amb un gran objectiu, “que els jocs es facin a Menorca i que tothom vegi i sigui conscient de tot el que mou un esdeveniment d'aquesta grandària, un projecte esportiu i social”.

 
Patrocinadors           
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te