El bàdminton defensa l'or en dobles i viatja amb nou esportistes

ImatgeMenorca s'ha anat guanyant un nom dins dels Island Games a cada edició que ha disputat fins al punt de penjar-se, actualment, un dels cartells de favorita. Fins al moment són quatre les medalles que s'ha penjat l'equip menorquí, que viatjarà a Gibraltar el mes vinent de juliol amb una expedició de nou jugadors, Albert Navarro, Eric Navarro, Julia Pons, Julia Florit, Carlos Riudavets, Óskar Martínez, Mar Casasnovas, Esther Seguí i Pedro Ameller, el delegat, Frans d'Haro, i el tècnic, Pep Costa.

Precisament els germans Navarro són la principal referència en el volant menorquí. El major, Albert, fa anys que va marxar de l'Illa per motius acadèmics primer i després laborals i actualment resideix a Dinamarca on a més pot continuar jugant a alt nivell a bàdminton. Eric, el menor, també va deixar l'illa per a posar rumb als Estats Units, encara que actualment es troba a Dinamarca, on també pot continuar jugant a bàdminton.

Precisament les cinc medalles que té Menorca – 1 d'or, 1 de plata i 3 de bronze- han arribat de la mà dels germans Navarro, els qui van aconseguir l'or per parelles en Gotland 2017, la plata a Jersey 2015 i el bronze en la mateixa modalitat a Bermudes 2013. A més, Albert va ser bronze individual a Bermudes 2013 i Eric va aconseguir el mateix resultat en Aland 2009.

L'equip el completaran Carlos Riudavets, Júlia Florit, Pedro Ameller i Esther Seguí, que ja tenen experiència en alguns jocs, i els debutants Mar Casasnovas, Júlia Pons i Óskar Martínez. Seguí es troba a Barcelona vivint per motius acadèmics i juga en competicions catalanes i nacionals, mentre que la resta formen part de l'equip menorquí que competeix en competicions nacionals.

“TREBALLEM PER A GUANYAR IGA”
Un dels més ambiciosos de l'equip és Albert Navarro. El mahonés ja sap el que és mossegar l'or i no vol deixar-lo escapar a Gibraltar. “Ara que Eric viu en Copenaghen i juguem en el mateix club podem preparar millor els IGA, que són una autèntica motivació, el meu torneig preferit”, explica i afegeix que “no treballem per a anar als IGA, treballem per a guanyar IGA”. El major de la saga es mostra rotund en el seu objectiu per a Gibraltar: “Vull guanyar 2 ors, repetir el de parelles i guanyar l'individual, una cosa amb la que somio des de 2008 quan vam començar la fase de classificació per a Aland”.

Una altra que es mostra molt il•lusionada és Júlia Pons, debutant, per a qui “representar a Menorca és un orgull i una responsabilitat donar visibilitat a l'Illa on vagi, estic molt feliç i emocionada”. A nivell esportiu, Pons assegura que “IGA sempre m'ha semblat una competició molt important, emocionant i que sempre havia volgut jugar, per la qualitat i pels sentiments que l'acompanyen: companyia, unió per a representar l'Illa, competició d'alt nivell, treball en equip…”.

A nivell preparatiu, Júlia Pons explica que “tinc la sort que l'entrenador IGA és el meu tècnic habitual i fem sessions de treball específiques però a mesura que es vagi acostant la competició anirem incrementant el treball, tinc moltes ganes”.

Un altre esportista visiblement emocionat és Óskar Martínez. “Em prenc els IGA com un repte, una experiència que haig de viure mentre continuï practicant esport i m'agrada la idea de poder reforçar la unió amb la resta de l'equip alhora que coneixes gent d'altres llocs del món”. Quant a la preparació, Óskar explica que està entrenant “gairebé tots els dies de la setmana i, la veritat, no ho feia des de fa molt temps, per a mi ha suposat molt d'esforç i dedicació el poder classificar-me”.

Sobre la iniciativa IGA, el jugador de bàdminton admet que li sembla “genial que persones de diferents edats puguin reunir-se per a gaudir d'una cosa tan sana com és l'esport i conèixer gent nova amb la qual comparteixes reptes i ambicions”.

 
Patrocinadors
 
 
Island Games Menorca
Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5
07703 - Maó (Menorca)
Tel. general +34 971 35 60 50
Tel. esports +34 971 36 08 49
E-mail: info@igamenorca.es
Vols estar al dia sobre els IGAs? Subscriu-te amb el teu correu electrònic i et remetrem informació periòdica sobre tot el que es mou al voltant dels Island Games
Subscriu-te